Nadační fond Kometa | Benefiční utkání v Jundrově na jedničku
16663
post-template-default,single,single-post,postid-16663,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

Benefiční utkání v Jundrově na jedničku

25 Čvn Benefiční utkání v Jundrově na jedničku

Další velkou akcí, kde jste pomáhali našemu nadačnímu fondu, bylo fotbalové benefiční utkání hokejistů „A“ týmu Komety Brno a výběru Svatoanenské fotbalové ligy. Výtěžek utkání hraného na fotbalovém hřišti v Jundrově bude použit na nákup vybavení poradenského centra Nadačního fondu Kometa.

Diváci i fanoušci Komety mohli přiložit ruku k dílu díky dobrovolnému vstupnému, které vkládali do zabezpečené kasičky Nadačního fondu Kometa. Byla umístěna hned při vstupu do areálu vedle stánku fondu. Kometa nachystala pro fanoušky také tři speciální ceny do tomboly. Peníze za každý zakoupený lístek putovaly také do kasičky nadačního fondu.

Po autogramiádě, kdy se hráči solidně rozcvičili, upalovali rovnou do šatny, převlékli se a za znělky ligy mistrů se řadili na zeleném pažitu. Čekaly je netradičně tři dvacetiminutové třetiny. První proti výběru Svatoanenské fotbalové ligy, druhá proti místním fotbalistům Jundrova a třetí proti mixu těchto dvou týmů.

Před úvodním výkopem si vzal slovo ředitel Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně Martin Pavlík: „Jsme právem hrdí, že jsme partnerem Komety. O to více jsme hrdí, když naše partnerství vede k benefičnímu zápasu, který pomůže dětem s poruchami autistického spektra. Je to obrovsky pozitivní věc. Doufám, že nemocnice vyhraje, ale pokud někdo z vás zraní hráče Komety tak, že nebude moct nastoupit do nové sezóny, osobně jej z nemocnice vyhodím,“ žertoval směrem k „doktorskému“ výběru.

Jeho obavy však byly zbytečné. Oba výběry totiž k zápasu nastoupily s vědomím, že nehrají o titul mistra světa, ale pro dobrou věc. Přesto se mohli diváci pokochat hezkými akcemi, sprinty, nahrávkami a hlavně góly. Na straně Komety byl nejlepším střelcem Antonín Honejsek, kterému k hattricku pomohla i penalta. „V podstatě jsem jen běhal rovinky, když mi kluci dávali parádní míče. Dva góly byly z brejků. Naposledy jsem hrál fotbal dva roky zpět se Zlínem a také jsem dal tři góly, takže formu si držím,“ smál se.

Věděl však, že konečné skóre nebylo ve čtvrtek 25. června 2015 nejdůležitější. „Přišlo hodně lidí. Nebylo to v extra vysokém tempu, ale určitě nás to bavilo a jsme moc rádi, že jsme mohli znova udělat něco pro dobrou věc.“ Jeho slova ocenila i Tereza Vargová z Nadační fondu Kometa: „Velmi bychom chtěli poděkovat všem návštěvníkům, hráčům, ale především dárcům, kteří dnes v Jundrově podpořili náš nadační fond! Myslím, že již teď, i když ještě nevíme, jaký byl výtěžek, můžeme říct, že se akce podařila!“

jundrovnadace